Jdi na obsah Jdi na menu

Višňovka od Zabela

Do 4 litrové sklenice vložíme:

  • 2 kg tmavých višní
  • 40 dkg cukru /až 60 dkg/
  • 1 l lihu - vodka
  • 20-25 ks hrozinek
  • 10-15 ks loupaných mandlí
  • 10 hřebíčků
  • 5 cm celé skořice
  • 5 cm puškvorce
  • kousek zázvoru - dva plátky
  • ½ kůry citronu
  • ½ kůry pomeranče

Necháme vyluhovat na světle a teple, občas promícháme.

Po 6 ti týdnech slijeme přes cedník.

Hustou část doplníme:

  • 60 dkg cukru
  • 1 l lihu - vodka

Opět necháme vyluhovat na světle a teple, občas promícháme.Po 6 ti týdnech slijeme přes cedník.Smícháme a přecedíme přes plátno nebo přes punčochu.Následně obě části smícháme. Po ochutnání lze dosladit.

Je výborná i samotná, ale já preferuji půl na půl s rumem:)

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Višňovka od Zabela