Višňovka od Zabela
Do 4 litrové sklenice vložíme:
- 2 kg tmavých višní
- 40 dkg cukru /až 60 dkg/
- 1 l lihu - vodka
- 20-25 ks hrozinek
- 10-15 ks loupaných mandlí
- 10 hřebíčků
- 5 cm celé skořice
- 5 cm puškvorce
- kousek zázvoru - dva plátky
- ½ kůry citronu
- ½ kůry pomeranče
Necháme vyluhovat na světle a teple, občas promícháme.
Po 6 ti týdnech slijeme přes cedník.
Hustou část doplníme:
- 60 dkg cukru
- 1 l lihu - vodka
Opět necháme vyluhovat na světle a teple, občas promícháme.Po 6 ti týdnech slijeme přes cedník.Smícháme a přecedíme přes plátno nebo přes punčochu.Následně obě části smícháme. Po ochutnání lze dosladit.
Je výborná i samotná, ale já preferuji půl na půl s rumem:)
Náhledy fotografií ze složky Višňovka od Zabela