Jdi na obsah Jdi na menu

Ořechová bábovka

26. 3. 2016

Rychlá ořechová bábovka

 

Na menší bábovku:

2 hrnky polohrubé mouky + na vysypání formy

1 hrnek krupicového cukru (1/4 l)

1 hrnek smetany

3 vejce

1 sáček prášku do pečiva

1 sáček vanilkového nebo vanilinového cukru

1 hrst nasekaných vlašských ořechů

máslo na vymazání formy

 

Všechny ingredience na bábovku společně dobře prošleháme. Formu vymažeme máslem (nebo jiným tukem) a vysypeme moukou. Do připravené formy nalijeme stejnoměrně těsto, dáme péct do trouby vyhřáté na cca 180° – 200° a pečeme dozlatova. Trvá to přibližně 35 minut, ale to je potřeba si vyzkoušet, protože každá trouba peče jinak. Zda je bábovka hotová, zjistíme zapíchnutím špejle (pokud ji vytáhneme suchou, je bábovka uvnitř upečená).
 

Na polevu:

50 g másla

3 lžíce moučkového cukru

1 malý panák Rumu (Božkov)

 

Smícháme rozpuštěné máslo s cukrem a rumem. Měla by vzniknout středně hustá hmota.

 

 

Hotovou bábovku vyklopíme na tácek a ještě teplou potřeme připravenou polevou.

 

 

Náhledy fotografií ze složky bábovka ořechová