Závitky z králičích slabin
Chytíme králíka....tohle raději vynechte :)
8 slabin z králíka
8 plátků anglické slaniny
8 plátků šunky
1 cibule
2 hrsti mražených hub nebo 1 sušených (předem namočených a překrájených)
1 l vývaru (kuřecí, králičí, nebo jakýkoliv)
olej
francouzská hořčice
sůl
pepř
Králičí slabiny očistíme, nasolíme a opepříme. Každou pomažeme hořčicí a položíme na ni plátek anglické slaniny a plátek šunky. Spíchneme jehlou nebo svážeme provázkem (slabina se párátkem nechce nechat propíchnout).
Na oleji necháme zesklovatět cibulku a položíme na ni závitky, které ze všech stran osmahneme. Přidáme mražené nebo sušené houby. Můžeme použít i čerstvé, nebo když je nemáme rádi i vynechat. Zalijeme vývarem a dusíme pod pokličkou cca 1 hodinu. Když jsou závitky měkké, vyndáme je a šťávu lehce zahustíme (oříšek másla smícháme s jednou lžičkou mouky, nebo použijeme jíšku). Provaříme a závitky vrátíme do hrnce. Podáváme s rýží.
Náhledy fotografií ze složky Králičí svitky